Gastronomie in de Hoge Venen

Geplaatst: 20-12-2019

De Hoge Venen staat als gebied vooral bekend om de mooie flora en fauna die de natuur vormen. Het is echter ook een gebied waar genieten voorop staat. Het is de perfecte streek om te genieten van alles wat het leven interessant maakt. Dat staat hier dan ook bovenaan de lijst. Dit is bijvoorbeeld te merken aan de gastronomie die hier te vinden is. Dit loopt uiteen van een snack in de frituur tot een sterrenrestaurant van hoog niveau. Het is aantrekkelijk om dit nader te bekijken.

Een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden

Wie wil genieten van de natuur is de Hoge Venen op de juiste plek. Wie wil genieten van gastronomie evenzeer. Vooral het aanbod aan regionale producten is zeer groot en is van belang. Het bieden van traditionele gerechten die passen bij de Eifel en de Ardennen staat hier voorop. Denk dan aan worst, wildpaté, Ardennenham, roggebrood, fruitgebak, graan en groente. Maar denk ook aan pralines, Belgisch bier en regionale honing. Dit wordt allemaal bereid door koks van het hoogste niveau.

De manier van bereiden

De wijze van bereiden is geïnspireerd op de Haute Cuisine van de Franse specialisten. Daarnaast zijn ook de Belgische en Duitse invloeden in de keuken natuurlijk duidelijk zichtbaar. Dit is ook te zien aan de gerechten die worden voorgeschoteld. Een gerecht met witloof, zuurvlees of schnitzel zegt daarin natuurlijk alles. Al zijn ook de Belgische frieten nooit ver weg. Ongeacht het soort uitstap en de samenstelling van het gezelschap is er altijd wel iets aantrekkelijks te vinden in elke prijsklasse.

Het juiste moment kiezen

Het is slim om het juiste moment te kiezen wanneer je vanwege de gastronomie naar de Hoge Venen komt. Dan is de herfst aan te raden. Dit komt omdat het regionale wild op het menu verschijnt. In dit geval is dat bijvoorbeeld speciaal bereide fazantenborst, hazenrug of hindefilet. Allen met bijpassende andere producten uit de streek geserveerd. De wildmenu’s zijn er zowel in het groot als in het klein. Ook is de prijs altijd geschikt voor elk budget te maken.

Andere mogelijkheden

Naast wildgerechten zijn ook de champignongerechten in trek. Ook die zijn veel in de plaatselijke bossen te vinden. Die worden gecombineerd met bijvoorbeeld rode kool of knolselderij. Zoals ook veenbessen en appelmoes altijd op het menu zullen staan. De verschillende gerechten zijn ook zelf te maken. Rondom de Hoge Venen zijn verschillende producten gemakkelijk aan te schaffen.